soler de vilardell / Cinquè  / EP – Spiribol

EP – Spiribol

Els nois i les noies d’Educació Primària hem participat a un taller d’Spiribol.


L’Spiribol és un esport que es va inventar fa més de 70 anys.
El seu origen ens va semblar molt divertit. A Lanjarón (Serra Nevada) vivia en Baltasar amb els seus 11 fills i filles. Quan jugaven amb les pilotes, queien muntanya avall i eren molt difícils de recuperar. Aleshores va tenir una idea, clavar un pal de fusta amb una corda i d’allà penjar una pilota feta amb draps. Així els seus 11 fills i filles podien jugar plegats/des sense perill. El joc va anar evolucionant fins que un dels seus nets l’any 2002 va perfeccionar-ho i va crear un reglament. Així va nèixer l’Spiribol com el coneixem avui dia.En Chus, de manera molt amena i divertida, ens ha fet una aproximació a l’esport fent diversos jocs. En aquests hem treballat els reflexos, l’agilitat i la velocitat. Durant els jocs hem rigut, ens hem ajudat, hem après que cadascú de nosaltres pot fer grans coses i ens hem llençat “estrelletes” (treball de l’autoestima) i com a record ens hem emportat una polsera amb els colors de l’Spiribol.

A més, hem col·laborat amb un projecte solidari, ja que part de la recaptació va dirigida a la Fundació Spiribol- UAPO (Unidad de Apoyo al Paciente Oncológico).

Us compartim les imatges de la jornada!