Des del curs 2013-14 participem, amb els alumnes de cinquè, en el “Projecte Cultura emprenedora a l’escola”, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Celoni i la Diputació de Barcelona.
Aquest projecte desenvolupa els següents objectius:
- Ajudar a treballar les competències bàsiques de manera transversal.
- Potenciar: autonomia, iniciativa personal, creativitat, treball en equip, presa de decisions, responsabilitat, relacions interpersonals i socials, planificació, habilitats comunicatives, esforç, superació personal…
- Potenciar l’esperit emprenedor.
- Posar en pràctica valors que desenvolupin capacitats per saber induir canvis i adaptar-s’hi, responsabilitzar-se de les seves pròpies accions, assolir destreses per desenvolupar una visió estratègica, marcar objectius i complir-los, estar motivats per l’èxit i acceptar i aprendre del fracàs.
Els passos que es segueixen són:
- Elecció del nom de la cooperativa.
- Definir els departaments: equip directiu, publicitat, producció, embalatge i etiquetatge, atenció al client, informàtica.
- Documents: Acta de constitució, fitxa de registre de cada soci/a, estatus, sol·licitud NIF, comptabilitat, aportació econòmica de cada soci/a.
- Imatge corporativa (logo, web de l’escola).
- Entrevista a una cooperativa del municipi (L’Avern. La taverna de la Clau).
- Disseny de prototips.
- Estudi de mercat.
- Producció.
- Etiquetatge i envasat.
- Preu.
- Preparació dia de la venda: permís de venda, publicitat (ràdio, premsa), decoració de la parada, repartiment de tasques i responsabilitats.
- Dia de la venda.
- Una part dels beneficis destinats a un projecte social.
- Festa final (dinar).
- Anàlisi i valoració dels resultats.
- Avaluació i memòria del projecte.