Psicomotricitat i educació física

soler de vilardell / Com treballem? / Psicomotricitat i educació física

Durant l’etapa d’infantil i primària l’infant ha d’aconseguir un desenvolupament integral, per això des de les àrees de psicomotricitat i d’educació física, intentem que els nostres alumnes assoleixin uns coneixements, valors, hàbits saludables (dutxar-se o canviar-se la samarreta), domini corporal,… que els hi siguin útils i els hi serveixin per la seva vida diària.

 

Pel que fa a la psicomotricitat ens plantegem donar als nostres alumnes el màxim ventall possible d’experiències motrius.

 

Les sessions de psicomotricitat seguiran unes rutines: fer la rotllana al mig, treure les sabates, explicar la sessió, realitzar la part principal, relaxació, conversa, i posar-se les sabates per marxar.

 

A P3 les sessions tenen una metodologia més lliure i explorativa, en canvi, a P4 i P5 les activitats cada cops són més codificades. Així doncs, els alumnes poden gaudir de circuits, jocs… i poden experimentar amb molts materials (pilotes, globus, disfresses, coixins d’escuma, matalassos, xanques…) que els hi ajuden a diversificar el màxim les seves experiències motrius.

 

Pel que fa a l’educació física tenim molt present una visió global dels recursos que ens ofereix el municipi ( ajuntament, entitats, clubs esportius, equipaments municipals, altres escoles…) tot procurant fer-ne el màxim d’ús possible, per tal que l’alumnat conegui les possibilitats que li pot oferir la comunitat on està vivint. Així doncs:

 

  • Ajuntament: Participarem en les activitats esportives que promouen. Quart: jornada atletisme, cinquè: cursa orientació i sisè: jornada de rocòdrom i tir amb arc. A més, els alumnes de primer gaudiran del servei de piscina en horari lectiu, durant tot l’any.
  • Entitats i clubs esportius: Es realitzaran diferents sessions on els alumnes podran conèixer l’oferta esportiva que els diferents clubs i entitats els hi ofereixen en el seu municipi, on d’altres poblacions. Per exemple: sessions de tennis ( club tennis Sant Celoni), tennis taula ( club tennis taula de Sant Celoni), handbol (club de handbol Palautordera), esgrima (club d’esgrima Granollers), o bàsquet (club de bàsquet de Sant Celoni).
  • Altres escoles: Es realitzen trobades esportives amb d’altres escoles, en horari lectiu. També, tenim col·laboració amb altres centres alhora de combinar materials de cada escola: l’escola Avet Roig, ens cedeix anualment i de franc, un material anomenat spiribol (esport de raqueta), on podem realitzar diferents activitats relacionades amb les habilitats motrius específiques.
  • Equipacions municipals: Utilitzem el Sot de les Granotes per realitzar diferents sessions d’escalada en el rocòdrom o una sessió d’aquagym en la piscina.
  • Cada any realitzem una jornada lúdico-esportiva, on durant tot un dia, tots els alumnes del centre poden gaudir d’una trobada de caire esportiu.
  • També es col·labora en l’aprenentatge de diferents danses per poder-les representar en el projecte Fem dansa.