soler de vilardell / P3  / ELS GEGANTS DE SANT CELONI

ELS GEGANTS DE SANT CELONI

HEM ANAT A CAN RAMIS A VEURE ELS GEGANTS DE SANT CELONI

La colla gegantera ens ha convidat a anar a veure els gegants a Can Ramis perquè coneguem més als gegants. Quan els hi explico a la rotllana, sorgeix un sentiment i no és d’alegria. Algun infant verbalitza que té por dels gegants. Ho parlem i apuntem a la pissarra com se senten al respecte.

Quan anem a veure’ls ens expliquen que els gegants tenen un conte de tot el que han fet i li expliquem que la iaia d’un dels infants ens l’ha deixat, però que no ens ha donat temps d’explicar-lo.

Llavors sortim i veiem als gegants a l’altre extrem del pati, tots quiets. Cadascú s’apropa tant com vol i ens expliquen els secrets dels gegants. Mirem sota les faldilles, toquem el braç de la Maria del Puig que en aquell moment està desmuntada. Descobrim que els gegants són ninos molt grans que es poden muntar i desmuntar (“com el lego!”). Això els dona tranquil·litat i els permet aventurar-se a posar-se a sota dels gegants amb les faldilles aixecades. Cada cop les pors són més petites!

Al final, l’Ivan, un jove geganter, es posa sota d’en Martí i el fa ballar i girar.

Ara ja podem tornar a l’escola ben contents! Ens han agradat molt els gegants!

A la rotllana de l’endemà es confirmem les meves sospites. Tornem a mirar les llistes que hi ha a la pissarra i alguns expressen que ja no els hi fan por els gegants, altres que només una mica. Així que canviem les llistes i veiem que a la majoria ja no els hi tenen por.

Ha sigut una molt bona visita, quina pena que estigui tan lluny!