soler de vilardell / P3  / FEM COLÒNIA

FEM COLÒNIA

Dins del projecte del nostre jardí hem decidit fer colònia.

Com hem arribat aquí? Doncs per un seguit d’idees encadenades. El nostre jardí va començar amb dues plantes aromàtiques, de romaní i d’espígol, amb les quals vam descobrir que algunes plantes fan olor, “com la colònia” (va dir un dels infants). Així que es van quedar amb la idea i espontàniament han anat portant colònies de casa i olorant-les. Llavors els hi vaig preguntar, “com es fa la colònia?” “Voleu fer-ne?”

Els va encantar la idea de crear una colònia entre tots. El primer pas va ser preguntar als pares si algú en sabia fer. Una mare ens va dir els ingredients, però ens faltaven les proporcions, així que van mirar un trosset d’un vídeo: perfume casero de frutas y romero.

Tenint en compte la recepta original, nosaltres hem decidit fer la nostra versió: mig pot de romaní i espígol que tenim a l’escola i mig pot de peles de llimona i taronja ecològica sense sulfatar (sense la part blanca). Omplir-ho d’alcohol i deixar-ho macerar durant 40 dies (ja veurem si aguantem tant!!). Guardar-ho en un lloc fosc i remenar-les de tant en tant!

En el racó d’observació i experimentació d’aquesta setmana, per grups, estem fent la colònia. Tenim tots els ingredients en unes safates i els trenquem, tallem i xafem amb el morter. Al final omplim el pot entre tots i la mestra li posa l’alcohol. Per acabar posem la data i el nom dels que l’han fet i a… l’armari.

A veure que ens sortirà! Tinc molta curiositat!


I què hem fet amb aquestes taronges i llimones tan bones? Doncs hem estat parlant i hem decidit fer-ne suc, de taronja i de llimona.

Com que la fruita no tenia pell, eren totes blanques. Així que primer les hem hagut de classificar i després comprovar-ho. Les hem encertat totes! Després les hem tornat a classificar per mides i cadascú n’ha triat una i li ha extret el suc.

Un cop hem fet els sucs, primer hem tastat el de taronja i ens ha agradat molt, era dolç! El suc de llimona primer l’hem tastat directament, com la taronjada i han fet una bones cares! Han descobert l’àcid. Tot i això, a alguns infants els ha agradat.

Després, perquè es quedessin amb un bon record, hem afegit aigua i una mica de sucre. Ara si que a la majoria els ha agradat. Altres han seguit dient que no els agradava!

Quina experiència més enriquidora!