soler de vilardell / P4  / SETENA SETMANA

SETENA SETMANA

Bon dia famílies! som-hi amb la setena setmana del tercer trimestre!

Aquí us deixo els quatre reptes per superar la setmana; en aquest cas us demanaria només un retorn (una foto del repte d’escriptura) per veure’ls a tots i totes, en quin moment del procés lectoescriptor estant.

No feu trampes eh! 😉

Recordeu que han d’escriure sols, allò que senten quan nosaltres els diem la paraula o ells sols i soles, si l’ha diuen per escriure-la; i sobretot, no els “sobreajudem” dient les lletres que han d’escriure. Qualsevol resultat serà vàlid perquè està lligat a la seva maduració i el seu ritme d’aprenentatge. 

REPTE 1: “ELS CINC POTS”

Buscarem per casa cinc pots i els omplirem amb objectes que continguin o comencin per una de les vocals; per tant tindrem el pot de la A , el de la E i així fins arribar al pot de la U. 

Quan tinguis els cinc pots plens, tria tres objectes de cada pot i escriu-los en un paper (envieu foto per veure com escriuen de bé!).

REPTE 2: “EL CALAIX DELS MITJONS”

Agafarem del calaix els mitjons i comptarem quants parells de mitjons tenim. Després en farem una classificació per colors i finalment, agafarem els mitjons com a referència de mesura i estirats a terra mesurarem quants mitjons ocupem del cap als peus! 

També podem mesurar a la nostra família!

REPTE 3: “ENS MIREM I REMIREM”

Primer de tot, escoltarem un poema de Joan Amades que es diu el cos. Un cop l’hagim escoltat, el direm en veu alta tot assenyalant les parts del cos que ens demana.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=RFNG5ccI9IQ&feature=emb_logo

Us animo a posar en marxa la vostra creativitat elaborant una creació artística relacionada amb el cos, com per exemple, fer cares amb diferents materials: retalls de revistes, amb paper o cartró, utilitzant material que trobeu per casa…; o podem anar més enllà afegint el cos! 

 

REPTE 4: “PERQUÈ ENS HEM DE RENTAR LES MANS AMB SABÓ?

Aquest dies a casa segur que heu sentit moltes vegades RENTA’T LES MANS!!! 

A través de dos experiments podreu comprovar perquè cal rentar-se les mans amb sabó i també un detall molt curiós de l’aigua! 

T’animes a fer-ho a casa!?

https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/per-que-cal-rentar-se-les-mans-amb-sabo/video/6041230/

 

Un petó gegant!