soler de vilardell / P4  / SISENA SETMANA

SISENA SETMANA

EI FAMÍLIES! Comencem la sisena setmana el tercer trimestre amb tota l’energia possible; som-hi valents i valentes que ho esteu fent genial!

Aquí us deixo quatre reptes per superar la setmana! 

 

REPTE 1: “ UN GRAPAT DE BOTONS” 

 

Us deixo un audició d’un conte molt bonic que es diu  “Un grapat de botons” Carmen Parets https://www.youtube.com/watch?v=cdrrfh9sx90 .

Responent a la última pregunta: com és la teva família? Us proposo que feu un dibuix de la vostra família, tant i tant bonic que pot decorar una paret de casa.

Si us animeu podeu escriure paraules boniques sobre la vostra família, amb la teva família i les guardeu en un pot ple d’amor!

 

 

 

REPTE 2: “EL PARKING”

 

En aquesta ocasió la proposta de llenguatge matemàtic és per jugar amb la descomposició dels nombres. En aquest joc necessitarem peces de dòmino que tingueu a casa i si no teniu, un grapat de daus també servirà.

En un full de paper dibuixem unes caselles amb els nombres (0-10) simulant un parking com aquest:

 

 

 

 

 

Les fitxes de dòmino es convertiran en petits cotxes que busquen aparcar a la seva plaça d’aparcament. Per poder aparcar correctament, hauran de comptar totes les boletes de la fitxa. Per exemple: Dins la casella de 4, podem trobar una fitxa de dos-dos, o bé una fitxa de tres-un, etc.

Volem que comencin a veure la quantitat en un número (per fer-ho el descomposem ,”el trenquem en trossets”) i que per fer un número es poden fer moltes combinacions.

 

Si no teniu fitxes de dòmino a casa, podem fer les combinacions amb daus per exemple: podem fer el nombre 4 amb un dau, amb dos daus ajuntant dues cares de dos, amb tres daus ajuntant una cara de dos, una cara d’un i una altre de d’un, etc.

 

 

REPTE 3: “FEM PAPALLONES”

 

Jugant amb la simetria fem papallones de pintura!

Tallem un paper en quatre trossos (podem ajudar-los a que trobin les meitats). A cada tros marcarem també la meitat i desplegat, en un costat afegirem unes gotes de pintura i després pleguem el paper, i ja tenim una papallona petita. Quan estiguin seques, retallem una forma d’ala i posem una pinça de la roda al mig.

Ja tenim papallones per omplir la casa!


 

REPTE 4: “PINTEM PEDRES”

Quan aneu a passejar segur que trobeu un munt de pedres de diferents mides i formes! Recull les que més t’agradin i les pintem amb aigua i un pinzell.

També pots pintar-les amb pintura, guixos, amb la punta d’una forquilla, etc (amb el què tinguis a casa).

 

 

Un petó gegant!