soler de vilardell / P4  / CINQUENA SETMANA

CINQUENA SETMANA

Bon dia famílies! aquí us deixo els quatre reptes per superar aquesta setmana. Som-hi!

 

REPTE 1: “PIQUEM PARAULES”

 

Busquem per casa petites joguines i/ petits objectes que pugueu guardar en una bosseta.

Tots aquests objectes han de ser conegut i propers per ells i elles, així que, els deixarem que sols, facin la tria (quants més objectes més rica serà l’activitat).

Un cop els tenim triats i dins la bosseta, els anirem traient poc a poc, i picarem la paraula amb l’ajuda d’una cullera (com us he ensenyat en el vídeo). Aquestes “paraules picades” les classificarem en tres grups (CUC: paraules curtes d’una sola síl·laba, LLANGARDAIX: paraules mitjanes amb dues síl·labes i SERP: paraules llargues amb tres o més síl·labes).

Aquesta proposta l’hem jugat al racó de l’escriptori; és un treball intens de consciència fonològica (separació de síl·labes verbal) i un pas previ a l’escriptura lliure (saber desxifrar auditivament els fonemes i la llargada de la paraula).

 

 

 

REPTE 2: “JUGUEM AMB LES PINCES”

 

Utilitzarem les pinces de la roba que tenim a casa per fer tres propostes:

1- Seriacions de colors (si les teniu de colors genial i si les teniu de fusta podeu enganxar uns gomets de colors o bé pintar-les). Tal i com us he explicat en el vídeo, farem seriacions de dos elements (dos colors) o bé de tres elements (tres colors).

També podem augmentar la dificultat introduint un element nou. Sempre s’ha de seguir el patró i també pot està molt bé repassar el noms dels colors abans de fer la seriació.

2- Amb totes les pinces fem un circuit per on farem rodolar una pilota petita.

3- Per últim, farem una construcció en vertical enganxant unes pinces amb les altres (imaginació al poder artistes!)

 

 

 

 

REPTE 3: “FEM UNA MANDALA DE NATURA”

 

Per fi podem passejar per fora així que, aprofitem per fer una creació artística i molt relaxant. Quan aneu passejant podeu recollir pals, branquetes, fulles de diferents tipus, alguna floreta (no moltes), pedretes, etc.

Recordeu que quan fem una mandala primer de tot hem de fixar el centre i a partir d’aquest, començar a fer voltes i voltes creatives.

Som-hi artistes!

 

 

 

REPTE 4: “FEM MÚSICA”

 

Aquesta setmana tenim una propostes molt bonica que ve del pis de dalt! sí, sí… directe de l’aula de música de la Mariona. Gaudiu-ne i afineu aquestes orelles!