soler de vilardell / P4  / QUARTA SETMANA

QUARTA SETMANA

Bona tarda famílies! espero que totes i tots estigueu bé, i que poder sortir a prendre l’aire hagi estat un pas més per agafar forces i encarar tot el què vindrà.

Avui us deixo explicades les quatre propostes de la setmana! Podeu enviar-me les propostes que volgueu (i així us vaig seguint durant la setmana); i sobretot, molta calma i paciència; fer “escola a casa” sovint no és fàcil!

Ànims que entre totes, tot.

 

 

REPTE 1: “BANDEROLA EMOCIONAL”
Famílies, us envio un enllaç amb un model de banderola emocional, on hauran d’omplir amb dibuixos o fotografies i petites paraules, sobre ell o ella. Alhora d’escriure recordeu que cal respectar el seu ritme, que quan escriuen és molt important que verbalitzin les lletres que senten mentre escriuen i, sobretot, si necessiten un model per resseguir a sobre o copiar, sempre amb majúscula!
Com veure-ho només és un model així que, ho podeu fer com vosaltres vulgueu però conservant l’estil banderola.
Serà una manera de decorar la seva habitació o qualsevol estança de la casa que vulgueu! 😉
Animeu-vos, vosaltres també ens podeu fer una!

https://mderecursos.files.wordpress.com/2019/09/banderina-presentacic393.pdf

 

 

 

REPTE 2: “FEM DE DETECTIUS”
Ara és l’hora de fer de detectius! Busquem per casa objectes que tinguin forma de triangle, cercle, quadrat i rectangle; i els podem classificar de moltes maneres. Per exemple:  en gran-petit-mitjà, per colors, per la forma geomètrica, etc.
En relació a les figures geomètriques, sabent que és una activitat estrella dins el racó de l’estora, us enllaço un joc on-line per jugar amb el geoplà (al·lucinareu perquè són uns i unes grans artistes!).

https://apps.mathlearningcenter.org/geoboard/

 

 
REPTE 3: “ MOVEM EL COS AMB LA SANDRA”
 
Us deixo un vídeo per moure el cos i fer una mica de psicomotricitat a casa! Mireu la Sandra que bé que ho fa, us animeu a seguir-la! 
https://drive.google.com/file/d/18Wjj-wZkshA0E-rk0EcGvux139CKOX7l/view?usp=sharing

 

 
REPTE 4: “JUGUEM AMB BOMBOLLES”

 

Aquesta setmana practicarem el buff (treball de l’aparell bucofonador) fent bombolles de sabó!
Recordeu que el secret de les bombolles de sabó està en la fórmula. Encara que és possible fer pompes amb tan sol aigua i sabó, és important saber que:
– La proporció de la barreja per crear bombolles de sabó resistents és incloure tres parts d’aigua i una part de sabó (tres gots d’aigua i un de sabó).
– Quant al tipus d’aigua, es pot utilitzar aigua de l’aixeta o mineral.
– El tipus de sabó més adequat és un sabó per rentar els plats, encara que també es pot provar amb gel de bany o xampú per a nens.
– Quan es barregen els ingredients, és important remoure’ls amb cura per formar la menor escuma possible.
– Perquè la barreja s’assenteix bé, és molt recomanable deixar-la reposar destapada durant tota una nit.
Un cop tenim la barreja, podem utilitzem estris com canyetes, embuts, motlles de galetes, penjador de filferro, bufabombolles, etc. i a jugar!

Passeu-vos-ho molt bé!