soler de vilardell / P4  / TERCERA SETMANA

TERCERA SETMANA

Bon dia famílies! tornem un cop més a engegar una setmana en confinament. Ahir vau poder sortir a passejar no? espero que tots i totes en poguéssiu gaudir de valent.
Aquesta setmana us deixo els reptes que porten el nom de primavera a casa, som-hi pirates!!

 

REPTE 1: “LA LLISTA DE LA COMPRA” 
Ajudarem a la nostra família a elaborar la llista de la compra per quan hagin de sortir a comprar! En aquesta proposta, famílies us deixo dues modalitats per fer la mateixa activitat. 
  • El vostre fill o filla pot escriure la llista de la compra sense model, només amb la vostra ajuda verbal (recordeu que ells i elles escriuen allò que s’entén i que per tant; SUCRE es verbalitza reproduint el fonema /sss/uuu/cccc/rrrr/aaa i s’escriu amb A final i a l’hora d’escriure totes les combinacions són vàlides (segons el seu nivell maduratiu); per exemple: PLÀTAN (potser el veiem escrit com AAN, PATAN, LAAN, etc. TOTES SÓN VÀLIDES!
  • El vostre fill o filla pot escriure la llista de la compra amb model, nosaltres els escrivim amb retolador groc i lletra majúscula, i ells o elles ressegueixen amb llapis; o bé nosaltres escrivim la paraula i ell o ella la copia a sota.

REPTE 2: “LES QUATRE FAMÍLIES”
Aquest repte és ideal si teniu una baralla de cartes a casa (podem utilitzar cartes de la baralla espanyola, cartes de póker o cartes de l’Uno); en aquest cas classificarem la baralla de cartes que tenim, en les quatre famílies.

Per exemple, si tenim cartes de la baralla espanyola les classificarem en: la família dels ors, bastos, espases i copes, si tenim cartes de póker les classificarem en: la família dels cors, diamants, pomes i fulles, i si tenim cartes d’Uno les classifiquem per colors.

Per iniciar aquesta classificació, nosaltres només els hem de col·locar els asos com a referència.

També us proposem de jugar al cinquet (ordenar les cartes des de un número de referència).

En aquest repte també us deixo tres modalitats perquè trieu la que més us convingui: CINQUET 1 (retirem totes les cartes del 6 al 12 i només juguem i ordenem del 1 al 5), CINQUET 2 (retirem totes les cartes del 6 al 12 i podem jugar i ordenar de 1 al 5 o del 5 al 1) i CINQUET 3 ( retirem totes les cartes a partir del 10 i juguem i ordenem de 1 al 10, o del 10 a 1).

  

 

REPTE 3: FEM CRÉIXER UNA LLAVOR
Farem l’experiment de la germinació d’una llavor en un pot. En aquesta proposta necessitareu:

– Pot de vidre o de iogurt net.

– Cotó fluix o terra d’una planta que tingueu a casa.

– Una llavor (llentia, cigró, mongeta, llavors de poma, etc).

 Anirem observant cada dia la seva evolució i el dia que començi a germinar, ho escriurem en el calendari (si en teniu a casa).

 

 
REPTE 4: POEMA DE LA PRIMAVERA  
Us proposo deixar volar la imaginació i jugar amb la vostra creativitat!
Primer de tot mirem, escoltem i gaudim d’un poema de la primavera  https://youtu.be/3NSp44tUJ5Q
I ara és hora de fer una composició artística amb els colors d’aquesta estació de l’any!

Podem fer seguir dues tècniques: estampació utilitzant el cul d’una ampolla de plàstic o bé fent amb mitja patata una forma per estampar (amb pintures que tingueu per casa)  o bé, composició lliure fent un dibuix lliure preciós amb el material què tingueu a casa.

 

                                                                                                                      

 

Som-hi valentes i valents! Una setmana més al sac. 

Moltes petons!