soler de vilardell / P4 / TRES personatges CURIOSOS

TRES personatges CURIOSOS

Amb molta marxa, ballant amb el seu barret i les ulleres que li havia regalat el Vanitós, va arribar a un nou planeta. En aquest va veure un
home lluny i amagat en un racó. Li deien bevedor perquè es passava el dia bevent. El seu planeta estava ple d’ampolles buides i esendreçades. S’amagava perquè li feia vergonya beure. El Petit Princep no entenia res de res, es preguntava per què bevia si li feia vergonya beure?? Va estar molt poca estona i va tornar a deixar-lo sol.

 

Va ser molt interessant la conversa entorn a quines possibles begudes podia veure el bevedor (cacaolat, sucs, aigua, fanta i … cervesa com alguns pares! ;)) i per a què li feia vergonya (si beus molt cacaolat tindrà mal de panxa, si beus molt suc li surtiria caries…)

 

En poques hores va descobrir un altre planeta on es va trobar a l’home de negocis. No tenia temps per res, ni tan sols per contestar les preguntes al nen. No s’aixecava de la cadira perquè treballava molt i no volia perdre el temps. Tenia molta obsessió i es passava les hores comptant estels del cel amb la calculadora i com més tenia, més en volia. Era molt avariciós. Deia que era un home seriós i per això mai somreia ni es divertia. El Petit Princep va marxar del seu costat i ni tant sols es va adonar!

 

La conversa aquí va anar al voltant de l’avaricia i el per què volem tantes coses i per què aquest home volia tenir tants dinerets i tants estels per a ell sol (per comprar-se moltes xuxes,  joguines…)
Estava a punt d’arribar al següent planeta, quan va veure que s’engegava el llum i al cap d’un minut ja es tornava a apagar. Aquest era
molt petit, el planeta més petit que havia estat fins ara. Només hi cabia un fanal i un fanaler. La feina d’aquest senyor era apagar el fanal quan es feia de dia i encendre’l quan arriba la nit. Segons deia era la seva consigna, per a que tots els habitants del planeta visquessin a gust i contents. Però amb el pas dels anys, cada cop estava més cansat. Doncs abans, el planeta girava més a poc a poc que ara i tenia temps d’anar a dormir i descansar, però ara el planeta gira molt ràpid i no pot fer-ho. El Petit Princep li agradava molt aquest planeta, creia que el Fanaler era molt bona persona, molt treballador com ell, li agradava ajudar als altres i segur que arribarien a ser molt bons amics i compartir moltes coses junts, sobretot les múltiples postes de sol que hi havia en un dia! però viurien molt apretats.
Abans de marxar volia ajudar-lo a trobar una solució al problema del Fanaler. Volia que continués fent la seva feineta engegant i apagant la llum que tant li agradava, però havia de trobar-se bé i descansar!
– Com el podem ajudar, nosaltres?

 

A la primera foto va ser quan ens vam adonar que li podriem regalar un estel per iluminar el seu planeta i vam sortir a cridar molt fort “Fanaler aquest estel que tinc és per a tu!” perque ens sentís! I així va ser com hem anat dibuixant i creant estels només per a ell i perque pugui descansar. 

 

Ell molt agraït, ens va fer un regalet per cadascú que vam haver de trobar al pati gran de la nostra escola.

 

Quines vivències més boniques! Hem ajudat al Fanaler a descansar i que orgullosos estem…