soler de vilardell / Quart / A EDUCACIÓ EN VALORS TREBALLEM L’AUTOESTIMA

A EDUCACIÓ EN VALORS TREBALLEM L’AUTOESTIMA

Hi ha molts exercicis per a treballar l’autoestima. N’anem fent durant tot el curs a tots els cicles de Primària.

A mode d’exemple, us expliquem un dels que vam fer al Cicle Mitjà.  Cada nen dibuixava una estrella on hi escribia les coses que li agradava més fer. A continuació posava el seu nom, la decorava i la retallava. La mestra recollia les estrelles i les tornava a repartir a l’atzar, tenint en compte que havien de tenir la d’un altre nen o nena, no la seva. Tot seguit llegien en veu alta a la classe el que hi havia escrit a cada estrella sense dir el nom del nen que l’ havia confeccionat.

Quan la nena o el nen escolta el que li agrada fer, adquireix protagonisme, se sent “important”. Aleshores, si vol diu que aquella estrella és seva, augmentant aquest protagonisme. A continuació, s’enganxen les estrelles a la classe.