soler de vilardell / P5 / PROJECTE DE L’HORT

PROJECTE DE L’HORT

Aquest segon trimestre, un dels protagonistes dels nostres dies a l’aula ha estat el projecte “com construim un hort”.

Aquest projecte va sorgir del dubte de perquè a l’escola nova (edifici nou) no teniem hort. Empesos per la curiositat i les ganes de preguntar, a tota hora, vàrem acordar que, com que no n’hi havia cap, nosaltres (els grans del passadís) en construiríem un.

 

Pas a pas, ens hem anat apropant al món més natural, a través del coneixement de les diferents verdures i hortalisses, plantes medicinals i arbres fruiters.

 

Hem vivenciat d’on provenen les plantes coneguen, tocant i observant les llavors més comunes (que posteriorment plantarem al nostre hort), hem descobert les eines que necessita tot pagès i pagesa per cuidar el seu hort, hem descobert què és l’adob i perquè serveix, hem ajudat a plantar arbres fruiters al pati dels grans, hem vivenciat i après que significa la paraula planter, hem transplantat aquell planter cap a testos més gran on puguin estendre les seves arrels, ens hem apropat olorant amb el nas a les plantes remeires i hem conegut els seus usos en el passat i en el present, hem observat tot el procés de germinació de tres llavors (cigrons, mongetes i pèsols) i també remenant i diferenciant terra bona i sorra hem descobert els cucs de terra.

Construint uns petits hivernacles al vidre, amb una bossa transparent i cotó hem pogut observar i registrar, dia a dia, la seva evolució i creixement. Ens hem quedat meravellats!

Hem pogut desenvolupar les nostres habilitats més motriu i creatives a l’hora de construir, des de zero, un hivernacle.

Hem après a ser crítics i qüestionar-nos el món que els envolta (les plantes ncessiten sol, terra i aigua). Mitjançant un experiment, comprovarem si aquesta afirmació és certa.

 

L’aprenentatge i la curiositat encara continua…