soler de vilardell / P3 / Descobrim els números

Descobrim els números

Les matemàtiques les treballem amb material manipulatiu. Considerem que és important que els infants aprenguin tocant, explorant, provant, fent i desfent. La figura de l’adult està per observar, per acompanyar, per generar nous reptes, per provocar, en definitiva els deixem fer però sempre des d’una mirada propera i respectuosa. Cada infant té un ritme diferent per tant, les propostes han de ser obertes i adaptables a tots els ritmes.

Les matemàtiques estan presents en molts moments del dia. Cada matí comptem els infants que han vingut i els que s’han quedat a casa, quan fem grups també comptem quants infants hi ha a cada grup… sense ser-ne conscients en molts moments del dia fem servir les matemàtiques.

Cada matí quan es fan racons a la taula blava sempre hi ha una proposta relacionada amb les matemàtiques. I a les tardes els dijous quan fem racons o bé quan partim grup també aprofitem per jugar amb els números.

Tot seguit podeu veure una petita mostra de diferents materials que fem servir els Patufets.