soler de vilardell / Cinquè / El PH de la nostra aigua

El PH de la nostra aigua

A l’escola ens va arribar un correu de les Terres de l’Ebre proposant-nos fer un experiment per comprovar el PH de l’aigua de la nostra població. Ens va semblar una bona idea i ens varem posar a fer-lo.

Ara podreu veure els passos que s’han de seguir:

Per poder fer l’experiment necessitem els següents materials:

  • PICADORA                                    COL LLOMBARDA
  • ALCOHOL 96                                COLADOR
  • PLAT I CULLERA                         TUB D’ASSAIG
  • PIPETA                                           AIGUA (de la nostra població)

El primer que hem de  fer és picar unes quatre fulles de coll llombarda amb 100 ml d’alcohol. Després amb l’ajuda d’una cullera, posem la pasta al colador i amb la mateixa cullera ho escorrim dins del plat.  Amb una pipeta agafem la substància resultant i l’introduïm al tub d’assaig on prèviament haurem posat l’aigua que volem analitzar. Ens esperarem a que es faci un líquid homogeni, podem accelerar el procés removent el tub d’assaig. Finalment ja només ens falta agafar la mostra i comparar-la en l’escala.

Ens va agradar tant el que vàrem fer que ens vam animar i ens vam posar a comprovar el PH d’altres substàncies. Vàrem comprovar l’acidesa del vinagre, del suc de llimona, de l’aigua oxigenada, de l’aigua destil·lada, de la llet….