soler de vilardell / Sisé / Aprenem cooperativament: Llapis al mig.

Aprenem cooperativament: Llapis al mig.

Aquesta setmana hem començat a treballar els múltiples i divisors dels nombres.

Abans de començar, sempre és interessant conèixer què saben els nens i nenes sobre allò que els proposem.

Els vaig plantejar una pregunta a la pissarra, cada equip esporàdic tenia un encarregat d’escriure, la resta, van deixar els seus llapis al mig de la taula. Un cop copiada la pregunta en un full per cada equip, els vaig deixar un minut per a que pensessin de manera individual a què els sonaven les paraules múltiple i divisor. Un cop feta la reflexió individual, els vaig deixar 2 minuts (contats amb cronòmetre) per a que compartissin amb els seus companys i companyes les diferrents idees que tenien de les paraules en qüestió. Un cop passat el temps,van tenir 5 minuts, també cronometrats, per recollir de manera escrita tot allò que havien comentat.

Ara ja tenim un punt de partida que ens servirà per ampliar coneixement, parlar sobre les propietats dels números, treballar els diferents aspectes dels multiples i divisors. Va ser una activitat molt enriquidora per tots/es.