soler de vilardell / P4 / EL NOSTRE DIA A DIA!

EL NOSTRE DIA A DIA!

Famílies! El curs s’està acabant, i segurament avui ja heu rebut la carpeta final amb tots els treballs i propostes sobre paper. Però, sent conseqüents amb l’escola on som, una gran part del nostre dia a dia es viu, es toca, s’olora i s’experimenta… impossible enganxar-ho en un paper!

Aquí teniu un breu resum, on us volem mostrar el treball per racons ( racó de contes i lletres, racó de pensar i comptar, racó d’observar i tocar, racó del metge i de la botiga i racó d’art i expressió). Aquesta metodologia que hem seguit dia rere dia, ens ha possibilitat aproximar-nos autònomament al coneixement.

El treball per racons, és una manera de treballar més creativa i flexible, en la qual el paper del mestre es centra en dinamitzar els aprenentatges i animar als alumnes a participar en tots els espais d’activitat i aprenentatge.
Des d’aquest plantejament es cedeix a l’alumne un gran protagonisme: participa activament en el seu aprenentatge, pot ser model i guia dels seus propis companys -es potencia el diàleg entre iguals-, pren consciència de les seves possibilitats, accepta i aprèn dels seus errors, etc.
Segurament, un dels sinònims més precisos de treballar per racons és Educar l’autonomia.